Implică-te

Victor Ponta guvernează împotriva românilor. O confirmă statistica europeană

Victor Ponta guvernează împotriva românilor. O confirmă statistica europeană

În luna august 2014, România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană la scăderea volumului cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, după ce în luna iulie a acestui an s-a situat pe locul al doilea. Datele furnizate de Eurostat arată că, în august 2014, volumul cifrei de afaceri privind comerțul cu amănuntul a înregistrat o scădere de 0,6% faţă de luna precedentă.

Situația acestui indicator este şi mai proastă atunci când vorbim de vânzarea carburanților, care în luna august 2014 a scăzut cu 3,2% faţă de luna precedentă a acestui an şi cu 7,3% faţă de luna august din anul precedent.
Anunțul Eurostat privind evoluția comerțului în Uniunea Europeană vine după alte două semnale devastatoare pentru Victor Ponta. Eurostat a anunțat recent că, la sfârșitul trimestrului II 2014, România a înregistrat cea mai abruptă cădere economică din Uniunea Europeană, iar în luna iulie 2014 România s-a situat pe primul loc în UE în ceea ce privește reducerea locurilor de muncă.

Se știe că principalul indicator privind puterea de cumpărare a populației îl reprezintă volumul cifrei de afaceri a comerțului cu amănuntul. Scăderea volumului cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a avut loc din cauza politicilor de supraimpozitare a mediului de afaceri şi a românilor şi a tăierii investițiilor, politici aplicate de Victor Ponta încă de la instalarea la Palatul Victoriei. Victor Ponta nu poate compensa pomenile electorale oferite românilor din banii publici cu reducerea dramatică a locurilor de muncă în sectorul privat în urma intrării în faliment a câtorva mii de firme.

Din păcate şi la ultima rectificare bugetară Victor Ponta a continuat să taie banii de investiții pentru a îi folosi în campania electorală, deși știa ca principala cauză a intrării României în recesiune a reprezentat-o reducerea dramatică a resurselor pentru investiții.
Victor Ponta se încăpățânează şi în privința aplicării în continuare a cursului aberant de 4,73 lei/euro privind calculul accizei şi a taxei de 7 eurocenți pe litrul de carburant – măsuri care au reprezentat cauza principală a reducerii dramatice a volumului cifrei de afaceri privind comerțul cu carburanți. Am putea să îi dăm dreptate lui Moise Guran atunci când spune că Victor Ponta poate fi anchetat pentru subminarea economiei.
Sperăm că românii îl vor sancționa pe Victor Ponta la alegerile prezidențiale din cauza proastei guvernări.

Gheorghe IALOMIŢIANU

Deputat PDL