Implică-te

“USL, cea mai mincinoasă construcție politică de după 1990, născută din ură și hrănită din minciuni.''

 “USL, cea mai mincinoasă construcție politică de după 1990, născută din ură și hrănită din minciuni.''

Președintele PDL Vasile Blaga a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că destrămarea USL este recunoașterea oficială a eșecului catastrofal și usturător pentru români al guvernării PSD-PNL. “Nu avem aici de a face cu un partid vinovat și unul nevinovat. Atât PSD cât și PNL sunt la fel de vinovați pentru proasta guvernare”, a spus președintele PDL. El a caracterizat USL drept cea mai mincinoasă construcție politică de după 1990. “USL este o alianță născută din ură și hrănită cu minciuni. Ce altceva a fost noianul de promisiuni populiste făcute în campania electorală?”, a spus președintele PDL.

Vasile Blaga a atras atenția că PSD și PNL nu s-au certat pentru că nu și-au respectat programul de guvernare, pentru cele 35 de taxe și impozite noi sau mărite anul trecut, pentru faptul că românii o duc mai prost. “Nu am auzit în aceste ultime trei săptămâni nicio părere de rău exprimată de PNL că românii o duc mai prost. Ba chiar l-am auzit pe Crin Antonescu aseară că nu regretă nimic. Nici taxa pe stâlp, nici taxa pe combustibil, nici faptul că a susținut închiderea unor instituții de presă prin Codul insolvenței”, a spus Vasile Blaga care a adăugat că PDL nu crede nimic din cele spuse zilele acestea de PSD sau PNL, de Ponta sau Antonescu.

Președintele PDL crede că Ponta și Antonescu mizează pe faptul că românii sunt surzi și orbi. “Rezultatele guvernării sunt însă clare. Au promis un milion de noi locuri de muncă, au dat un minus de 50.000 într-un singur an. Au promis dreptate până la capăt și au dat cele mai corupte Guverne din istoria României. Au vrut, în plus, să mutileze împreună și Constituția României și Codul penal pentru a își salva clienții. Au spus că reduc CAS dar de fapt au mărit sau introdus 35 de taxe noi și impozite. Toate aceste minciuni îi vor ține împreună pe domnii Ponta și Antonescu”, a spus Vasile Blaga. Președintele PDL a comparat cearta dintre PSD și PNL cu o încercare de a șterge urmele unui jaf care a lăsat, însă, în urmă, o grămadă de amprente.

Vasile Blaga i-a transmis un mesaj liderului PNL Crin Antonescu spunându-i că “nu pot fi liberali cei care erau cât pe ce să fie de acord cu renunțarea la cota unică, cei care nu au luat nicio măsură de creare de locuri de muncă, cei care au asistat și au contribuit permanent la încercările de a submina instituțiile statului și de a își salva clienții politici”.