Implică-te

Vasile Blaga: “Disputa din USL este pe ciolan, scaune și nu pe program de guvernare. PNL este doar un alt PSD”

Vasile Blaga: “Disputa din USL este pe ciolan, scaune și nu pe program de guvernare. PNL este doar un alt PSD”

Președintele PDL Vasile Blaga a declarat, luni, la finalul ședinței Biroului Permanent Național, că PDL consideră că întreaga dispută din USL este “pe ciolan, pe scaune și nu pe program de guvernare”. “Vedem cum Antonescu îl amenință pe Ponta pentru că nu îl pune pe ministrul de interne vicepremier, responsabil de finanțe. De ce nu s-a supărat PNL și Crin Antonescu pe PSD atunci când au introdus sau mărit 35 de taxe și impozite, atunci când au scos 50.000 de noi șomeri sau când se închid 80 de noi firme pe zi?”, a declarat Vasile Blaga.

El spune că în timp ce PDL nu s-a abătut de la principiile lui, PNL a devenit astăzi “un USL vopsit care atacă guvernul din interior”. “Noi spunem de 21 de luni că PNL este doar un alt PSD. Cu ce se laudă PNL? Cu faptul că nu s-a renunțat la cota unică de 16 la sută. Măcar dacă preluau din programul PDL măsurile de relansare economică: reducerea cotei unice, creșterea salariului minim la 1000 de lei, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale și scutirea de impozit a profitului reinvestit”, a spus Vasile Blaga. El a vorbit despre Crin Antonescu ca despre același om care a fost interimar în timpul loviturii de stat din vara lui 2012, același Crin Antonescu care se lăuda cu modificarea Codurilor în Marțea Neagră, același Antonescu care ataca instituțiile europene și partenerii euro-atlantici ai României.

Tot luni, Vasile Blaga a anunțat că parlamentarii PDL vor depune o moțiune simplă legată de situația energetică gravă a României. “În primul rând, nu avem o strategie energetică, corupția în sistem este mare iar Transelectrica și Transgaz au fost transferate de la Ministerul de Finanțe la SGG”, a declarat Vasile Blaga.

Președintele PDL a mai anunțat că luni, 3 martie, a fost convocată ședința Colegiului Director Național al PDL, începând cu ora 11 la Parlamentul României.