Implică-te

Traian Basescu: Mi se parea normal ca premierul sa depuna mandatul.

Traian Basescu: Mi se parea normal ca premierul sa depuna mandatul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, la B1 Tv, ca exista “o problema de constitutionalitate” in legatura cu noul Guvern USD – UDMR pe care Victor Ponta vrea sa il treaca prin Parlament si exista posibilitatea sa conteste Guvernul Ponta 3 la CCR. Seful statului a explicat ca USL, care a obtinut 50% la alegerile parlamentare si a facut ca Victor Ponta sa fie desemnat premier in decembrie 2012,  fara sa mai fie chemate atunci si alte formatiuni la Palatul Cotroceni pentru consultari privind desemnarea sefului Guvernului, nu mai exista, caz in care ar fi “normal” ca Victor Ponta sa depuna mandatul de premier. “Nu discutam de o remaniere – primul ministru vrea sa schimbe 3 ministi – ci discutam de o spargere a structurii politice care a luat peste 50% in alegeri”, arata seful statului.

In plus, spune Basescu, “pe tot parcursul programului de guvernare aprobat de Parlament se vorbeste de USL, iar acum unul din partidele de la USL a iesit de la guvernare”. “Lucrurile sunt complicate, obiectivul meu nu este sa sicanez, ci sa instalez un Guvern constitutional. Luni voi avea discutii serioase cu oameni de specialitate, inclusiv cu Directia mea Juridica, care analizeaza aceasta problema de vineri. Nu vreau, dupa ce este cel mai corupt Guvern de dupa Revolutie, sa il mentin la putere impotriva Constitutiei.”

Intregul articol poate fi citit pe http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-politic-16717203-live-text-traian-basescu-despre-noul-guvern-parea-normal-intr-asemenea-situatie-premierul-depuna-mandatul-nu-intereseaza-fac-joc-politic-din-asta-intereseaza-nu-creez-precedent-neconstitutional.htm .