Implică-te

SONDAJ: 52% dintre moldoveni doresc UNIREA cu ROMÂNIA

SONDAJ: 52% dintre moldoveni doresc UNIREA cu ROMÂNIA

52% dintre cetățenii Republicii Moldova își doresc  unirea cu România, potrivit unui rezultat preliminar al sondajului de  opinie efectuat în Republica Moldova, în luna februarie, de către  Centrul Român pentru Studii şi Strategii.

Rezultatele cercetării, care include o serie de date cu privire la percepţia  populației din stânga Prutului asupra reperelor identitare și a  spațiului cultural de care aparține, sub genericul „Identitatea  națională în Republica Moldov”, au fost anunțate azi, într-o conferință  de presă.

Mai mult de jumătate dintre participanții la studiu consideră că  perspectiva unirii este realizabilă (54%); 63% dintre respondenți  sunt  de părere că limba pe care o vorbesc cel mai des este limba română și că  limba română și limba „moldovenească” are aceleași sensuri; dar și că  România și Republica Moldova sunt două state românești, cu aceleași  tradiții și același folclor (74% categoric de acord și mai degrabă de  acord).   Platforma unionistă Acțiunea 2012 a salutat datele  preliminare ale cercetării și așteaptă crearea unei majorități unioniste stabile în Republica Moldova, conștiente de apartenența la reperele  identitare românești.

Continuarea articolului pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/sondaj-52-dintre-moldoveni-doresc-unirea-cu-romania-1089000.html#ixzz2xAwn6vdK