Implică-te

Sarcină. 1,6 miliarde lei pune deoparte pentru autostrada de pe Valea Prahovei?

Sarcină. 1,6 miliarde lei pune deoparte pentru autostrada de pe Valea Prahovei?

Pe lângă costurile uriaşe cu dobânzile plătite zeci de ani, cifrate la sute de milioane de euro, România riscă să fie obligată prin decizie Eurostat să blocheze anual în buget sume importante pentru acoperirea riscurilor.

România ar putea fi nevoită să pună deoparte în bugetul de stat pe întreaga perioadă a concesiunii, respectiv 30 de ani, sume importante de bani pentru acoperirea riscurilor presupuse de proiect, în situaţia în care Eurostat – oficiul european de statistică ce ne supervizează deficitul bugetar – nu va accepta ideea că acest proiect este extrabugetar. În această nefericită ipoteză, România va trebui să aibă prevăzut în buget, în perioada 2014-2015, un total de 1,6 miliarde lei (din care 400 de milioane lei în acest an, restul anul viitor) pentru a acoperi riscurile concesiunii Comarnic-Braşov. Cifrele apar în proiectul scrisorii de intenţie care va fi convenit cu FMI.

Intregul articol poate fi vizualizat pe http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/guvernul-obligat-sa-faca-pusculita-pentru-comarnic-brasov-326572.html .