Implică-te

Ratificarea în Senat a Acordurilor de Asociere ale Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei cu Uniunea Europeană

Ratificarea în Senat a Acordurilor de Asociere ale Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei cu Uniunea Europeană

Am participat astăzi la un moment istoric în Senatul României prin ratificarea Acordurilor de Asociere ale Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei cu Uniunea Europeană.
Adoptarea acestor Acorduri de Asociere marchează un moment decisiv în evoluţia europenizării acestor ţări, precum şi a creării unei pieţe comune şi a unui spaţiu de libertate şi justiţie în Europa.
PDL felicită cele trei ţări pentru angajamentele europene asumate precum şi toate forţele politice pro-europene care au depus eforturi consistente pentru schimbarea parcursului post-sovietic al ţărilor lor către valorile europene.
Totodată, deplângem şi aducem un omagiu cetăţenilor ucraineni, moldoveni şi georgieni care s-au sacrificat pentru această aspiraţie europeană, pentru că nu de puţine ori acest parcurs european a fost sabotat de forţe potrivnice cu o ostilitate greu de imaginat.
Prin ratificarea acestor Acorduri de Asociere ne exprimăm încurajarea pentru continuarea reformele începute şi asigurarea întregului nostru sprijin în această alegere europeană.

Articolul complet aici http://www.ancaboagiu.ro/blog/ratificarea-in-senat-a-acordurilor-de-asociere-ale-republicii-moldova-ucrainei-si-georgiei-cu-uniunea-europeana/