Implică-te

Prezidentiabilii PSD

Prezidentiabilii PSD

Rezervat pentru moment în declaraţiile publice pe tema prezidenţiabilului alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta este împins de liderii din teritoriu, dar şi cei cei de la centru ai PSD să îşi asume o candidatură. Anunţul oficial ar urma să fie făcut după 25 mai, scorul alegerilor europarlamentare fiind considerat de liderii PSD contactaţi de Gândul esenţial în decizia finală a premierului. La start în competiţia internă se aliniază şi fostul preşedinte PSD, Mircea Geoană, considerat “rezervă” în teritoriu, ca şi Sorin Oprescu. Pentru Călin Popescu Tăriceanu, pe de altă parte, liderii din judeţe au un cuvânt de ordine: “exclus cu desăvârşire”. Potrivit unui sondaj intern al PSD, Ponta ar câştiga alegerile în toate variantele şi combinaţiile posibile. Singurul care i-ar da emoţii în turul doi ar fi Klaus Iohannis, mai arată cercetarea amintită.

Intregul articol paote fi citit pe: http://www.gandul.info/politica/inevitabil-partidul-il-cere-pe-victor-ponta-candidat-la-presedintie-potrivit-unui-sondaj-de-uz-intern-al-psd-un-singur-adversar-ar-putea-sa-i-puna-probleme-in-turul-doi-12211060

In Kiseleff se incearca evitarea cu orice pret a scenariului unei mega-aliante anti-PSD la alegerile prezidentiale si o candidatura a lui Victor Ponta ar provoca exact acest deznodamant. Pe de alta parte, pesedistii sunt la fel de constienti ca liderul partidului e alegerea naturala daca el nu pica in sondaje. Surse din PSD au spus pentru STIRIPESURSE.RO ca problema trebuie transata la nivel oficial dupa alegerile europarlamentare.

Fiecare varianta are argumentele sale.