Implică-te

Ponta joaca ceardas , dar nu recunoaste

Ponta joaca ceardas , dar nu recunoaste

5 martie 2014, România, Bucureşti. Guvernul Ponta 3 este învestit. UDMR revine la guvernare, la invitaţia premierului Victor Ponta. Primeşte 2 posturi de ministru, 14 posturi de secretari de stat şi un post de vicepremier. Printre cerinţele Uniunii lui Kelemen Hunor se numără “problemele sensibile legate de drepturile minorităţilor naţionale”.

Linie de maghiară la UMF

În martie 2012, aflat în opoziţie, USL depunea o moţiune de cenzură, împotriva Guvernului Ungureanu, chiar pe tema înfiinţării liniei de maghiară la UMF Tărgu Mureş: „O decizie care încurajează separatismul iar nu multiculturalismul. Cadrul așa-zis legal pe care UDMR și PD-L l-au invocat în tot acest demers este Art. 363 din Legea Educaței Naționale, potrivit căruia sunt declarate universități multiculturale și multilingve (1) Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – în limbile română, maghiară și germană, (2) Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș – în limbile română și maghiară, (3) Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș – în limbile română și maghiară…Prin urmare, modificările introduse prin adoptarea acestei Hotărâri de Guvern nu oferă oportunități multiculturale tinerilor maghiari, ci doar introduce separarea pe criterii etnice, promovată de reprezentanții politici ai acestei minorități, chiar în pofida protestelor venite și din rândul studenților de etnie maghiară”, se arată în textul moţiunii depuse de USL în 2012.

Articolul complet pe http://stiriflux.ro/index.php/politica/politica-interna/item/618-politic-victor-ponta-joac%C4%83-cearda%C5%9F-dar-nu-recunoa%C5%9Fte .