Implică-te

Ponta a cedat interesul României dând la o parte un comisar care a reprezentat interesele Uniunii Europene cu cinste - Dacian Cioloş

Ponta a cedat interesul României dând la o parte un comisar care a reprezentat interesele Uniunii Europene cu cinste - Dacian Cioloş

“Ponta a cedat interesul României. A dat la o parte un comisar care a reprezentat interesele Uniunii Europene cu cinste, pe Dacian Cioloș, și vine acum cu minciuni dând vina pe restul lumii”

Afirmațiile premierului Victor Ponta cu privire la așa-zisele piedici puse de Alianţa Creştin-Liberală în procesul de desemnare a comisarului european din partea României nu reprezintă altceva decât ”un nou episod al filmului pe care îl urmărim în România de doi ani, Eu când vreau să mint, mint” – film care îl are ca protagonist pe același Victor Ponta, spune prim-vicepreședintele PDL Anca Boagiu, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României.

Anca Boagiu a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, scrisoarea oficială pe care premierul Ponta a trimis-o președintelui ales al Comisiei Europene, Jean Claude Junker, pe 31 iulie a.c., document din care reiese că Victor Ponta nu s-a bătut cu adevărat pentru ca România să obțină un portofoliu important, preferând să obțină ”ce-o fi” pentru Corina Crețu. Potrivit liderului creștin-liberal, Ponta menționează în scrisoare că, în cazul în care propunerea Dacian Cioloș pentru portofoliul Agricultură sau cel de Dezvoltare Regională nu este acceptată, atunci a doua propunere de candidat din partea României pentru Comisia Europeană este Corina Crețu, ”pentru un portofoliu ce va fi discutat cu dumneavoastră în funcție de viitoarea structură pe care o prevedeți pentru viitoarea Comisie Europeană”.

”Deci Victor Viorel Ponta spune așa: nu cer Dezvoltare, cer orice îmi dați, dacă îmi dați pentru Corina Crețu. Asta spune, negru pe alb. Asta este minciuna! Este dovada asumată de Ponta prin semnătură (…). Ponta nu face altceva decât să vândă interesele României, fără să-i pese, după care iese public și aruncă cu mizerie, cu noroi și cu minciuni după principiul ^Eu când vreau să mint, mint^”, a arătat Anca Boagiu.

Senatorul Anca Boagiu a menționat că, în calitate de președinte al Comisiei senatoriale pentru Afaceri Europene, i-a solicitat premierului, imediat după ce a fost votat președintele Comisiei Europene, să facă nominalizarea din partea României, însă Ponta a spus că o să o facă numai după ce știe portofoliul. ”Fals! În momentul în care ai un portofoliu ferm pe care l-ai nominalizat, Dezvoltare sau Agricultură, poți să începi procedura și să te bați pentru comisarul pe care l-ai nominalizat”, a subliniat Anca Boagiu.

”Ponta a cedat interesul României (…). A dat la o parte un comisar care a reprezentat interesele Uniunii Europene cu cinste, pe Dacian Cioloș, și vine acum cu minciuni dând vina pe restul lumii”, a adăugat reprezentantul ACL.

Anca Boagiu a subliniat că Alianța Creștin-Liberală i-a cerut premierului Ponta să respecte legislația privind nominalizarea comisarului propus de România în noua Comisie Europeană: ”Noi am cerut și cerem în continuare respectarea statului de drept, respectarea legislației, respectarea regulilor interne, a Constituției, astfel încât comisarul să fi fost desemnat legal. Astăzi avem în față o propunere a lui Viorel Ponta, făcută ilegal, care este și supărat că i se atrage atenția de către un partid care a apărat statul de drept și democrația în România că din nou încalcă interesele țării”.

Potrivit liderului ACL, Victor Viorel Ponta, care ”a vândut din nou interesele României pentru interesele lui de partid și încearcă să arunce cu mizerie în oricine ar putea, invocând tot felul de telefoane și de surse pe care nu le poate dovedi”, este pasibil de plângere penală pentru că nu a respectat procedura legală privind nominalizarea. ”Asta a făcut acest premier al României care ne spune că este mândru că este român. Noi vom fi mândri că suntem români atunci când premierul acestei țări nu va fi un mincinos de primă clasă, ci un om pe care ni-l vom alege după onestitate, după patriotism adevărat, după abordări strict europene, nu eurasiatice, așa cum dă dovadă domnul Ponta”, a conchis senatorul Anca Boagiu.

scrisoarea subliniata