Implică-te

Plângere penală impotriva lui Dan Șova, pentru contractul Bechtel

Plângere penală impotriva lui Dan Șova, pentru contractul Bechtel

Am depus astăzi, 7 august, plângere penală cu nr. înregistrare 11.258 la Parchetul General, împotriva lui Dan Șova, pentru acțiunea suspectă a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat în anul 2003 de Guvernul Adrian Năstase.

Îl acuz public pe Dan Șova de faptul că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodată de un Guvern al României. Intenția lui Dan Șova este evidentă: vrea să-l apere pe fostul său șef de partid. Altfel, îmi pun intrebarea: cui, din PSD, îi este frică de contractul parafat de un alt Guvern PSD?
Pentru a-i ajuta pe Dan Șova și pe ministrii USL să-și depășească stadiul, demonstrat public, de cei mai incapabili și neperformanți guvernanți ai României, apelez la instituțiile acreditate ale statului să le dea o mână de ajutor în desecretizarea completă a contractului Bechtel.
Înțelegerile contractuale dintre părți, respectiv dintre Guvern și Bechtel International Inc. au încetat. Ca atare, îi amintesc lui Dan Șova că are OBLIGAȚIA să facă public TOT contractul, inclusiv contractele și comisioanele firmelor de avocați implicate în această afacere, în frunte cu firma sa și a mamei sale.
Guvernarea USL este caracterizată de ruinarea economiei naționale, de minciună, manipulare și de o politică agresivă de lipsă de transparență.
Ca atare, am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru efectuarea de cercetări în legătură cu posibila săvârșire de infracţiuni la regimul protecției informațiilor clasificate, respectiv în legatură cu dispariția unui document astfel clasificat – Contractul având ca obiect “Proiectarea, realizarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie şi cu remedierea oricăror defecte” aferente autostrăzii Braşov – Cluj – Borş, încheiat, în data de 19.12.2003, între CNADNR şi Bechtel International Inc.

Anca Boagiu,
prim-vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal