Implică-te

PDL a depus peste 1300 de amendamente la Legea Bugetului pentru anul 2014

PDL a depus peste 1300 de amendamente la Legea Bugetului pentru anul 2014

Gheorghe Ialomițianu: Bugetul gândit de Ponta este un buget al sărăciei, al evaziunii și al dezmățului electoral
Partidul Democrat Liberal a depus 1340 de amendamente la Legea Bugetului pentru anul 2014, pentru a corecta politica dezastruoasă a Guvernului Ponta în acest domeniu și pentru a opri scurgerea banilor publici în buzunarele clientelei politice a USL, a declarat astăzi deputatul Gheorghe Ialomițianu, într-o conferință de presă susținută la sediul central al partidului.
Astfel, PDL cere Guvernului reducerea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu 1,2 miliarde de lei și alocarea acestor bani către autostrăzi, în primul rând pentru tronsonul Comarnic-Brașov. ”Taxa de 7 eurocenți pe litrul de carburant a fost introdusă pentru finanțarea construcției de autostrăzi și este corect pentru români ca acești bani să se ducă pentru investiții majore”, a explicat Gheorghe Ialomițianu.
Un alt amendament important depus de PDL se referă la măsuri pentru stimularea creșterii economice și crearea de noi locuri de muncă. În condițiile în care la Ministerul Economiei nu sunt prevăzute sume cu această destinație, PDL solicită punctual introducerea unor măsuri pentru sprijinirea exportatorilor, a mediului de afaceri, stimularea înființării de firme noi de către tineri.
De asemenea, democrat-liberalii cer Guvernului USL creșterea cu 250 de milioane de lei a sumelor alocate pentru schemele de ajutor de stat în vederea creării de locuri de muncă, precum și alte măsuri care vizează sprijinirea tinerilor și a șomerilor.
Gheorghe Ialomițianu spune că proiectul de buget arată că Guvernul își propune pentru 2014 să încaseze mai puține venituri la bugetul de stat raportat la PIB decât în 2013. “Victor Ponta și-a propus în 2014 să încaseze mai puțin la bugetul statului decât în 2013 în condițiile introducerii de impozite și taxe cu un impact bugetar de cinci miliarde de lei, ca să scoată din buzunarele românilor cinci miliarde de lei, și în condițiile reorganizării ANAF. Pentru 2014, Victor Ponta și-a propus să încaseze 32,9% din PIB. În 2013, procentul 33,6% din PIB. Asta înseamnă că Victor Ponta și-a asumat creșterea evaziunii fiscale”, a spus Ialomițianu.

PDL îi solicită lui Victor Ponta să indexeze pensiile la fel ca și accizele, cu 4,77 procente. ”Este normal să luăm în calcul și pentru pensii ca și pentru accize inflația de 4,7% și nu 3,3%, cum a făcut Guvernul USL. Nu trebuie să-l lăsăm pe Victor Ponta să ia cu o mână și să ia cu două. Atunci când a fost vorba de indexarea pensiilor pentru 2014, Victor Ponta a spus că nu cunoaște inflația pe 2013 și a luat-o din anul precedent. La accize văd că știe care e inflația pe 2013. Trebuie făcută această corecție”, a explicat Gheorghe Ialomițianu.
PDL consideră că Bugetul pentru anul 2014, așa cum a fost gândit de Victor Ponta este un buget al sărăciei, al evaziunii și al dezmățului electoral.
Este un buget al sărăciei pentru că impozitele și taxele introduse de Victor Ponta se duc direct în prețurile la energie, gaze și carburanți, dar și în prețurile bunurilor de consum. România riscă și în 2014 să fie campioană în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor la bunurile de consum, astfel că românii o vor duce mult mai greu în 2014 decât în 2013. O vor duce mai greu și firmele, pentru că multe locuri de muncă se vor pierde în condițiile creșterii poverii fiscale.
Este un buget al evaziunii, pentru că Victor Ponta își propune să încaseze mai puțin decât în anul precedent, chiar dacă a majorat impozite și taxe și a restructurat ANAF. În plus, introducerea impozitului pentru constucțiile speciale numai pentru construcțiile consemnate în bilanț la sfârșitul anului în curs îi va afecta tot pe cei corecți, care și-au înregistrat construcțiile respective, în timp ce evazioniștii vor rămâne neatinși.
Este un buget al dezmățului electoral, dirijat de prim-vicepremierul Liviu Dragnea, al cărui minister va beneficia de 1,5 miliarde lei pentru subprograme speciale, bani a căror destinație nu este bine definită. ”Adică introduci taxe să scoți bani din buzunarele oamenilor pentru clientela politică”, a conchis Gheorghe Ialomițianu.

http://www.guvernalternativa.ro/2013/11/pdl-a-depus-peste-1300-de-amendamente-la-legea-bugetului-pentru-anul-2014/