Implică-te

PDL a depus, la Biroul Electoral Central, lista de candidați pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

PDL a depus, la Biroul Electoral Central, lista de candidați pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

PDL a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, lista candidaților partidului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. La Biroul Electoral Central a fost prezentă conducerea Partidului Democrat Liberal și cea mai mare parte a celor 42 de candidați de pe lista pentru europarlamentare.

PDL a depus la BEC și un număr de circa 300.000 de semnături ale susținătorilor partidului, în condițiile cerute de lege care menționează un număr minim de semnături de 200.000.

Președintele PDL Vasile Blaga a declarat, după finalizarea procedurii de depunere a listelor de candidați și susținători: Criteriul de bază care a stat la întocmirea acestor liste este competenţa. PDL are, sunt convins, cea mai bună listă de candidaţi pentru Parlamentul European, pe ea figurând oameni cu foarte multă experienţă în legislativul european care au dovedit deja că apără interesele României, că-i apără parcursul european. Lista este condusă de Theodor Stolojan, europarlamentar cu multă experienţă, urmat de Monica Macovei despre care nu eu, ci chiar colegii săi din Parlamentul European, spun că a fost cel mai bun europarlamentar, de Traian Ungureanu, recunoscut pentru pro-europenismul de care a dat permanent dovadă, de Marian Jean Marinescu care a fost declarat cel mai bun raportor al PE în acest an, de Daniel Buda care reprezintă cea mai puternică regiune a noastră din punct de vedere electoral, regiunea Nord-Vest”.

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat, la rândul său, că delegația PDL în Parlamentul European a dovedit, în legislatura care se încheie, că este cea mai performantă dintre delegațiile românești. “Delegaţia PDL a avut 60 de rapoarte, legi, descărcări de gestiune, aproape dublu față de delegaţiile PSD şi PNL la un loc, care în total au 32. Asta arată că deja am dovedit prin fapte, şi ca atare nu facem promisiuni deşarte. Am lucrat, am dovedit, vom face în continuare la fel. Sigur, apărăm interesele României în UE, eu îmi doresc ca România să rămână pe direcţia Vest, să fie respectată, să aibă onoare în UE”, a declarat Monica Macovei.

Eurodeputatul Theodor Stolojan a declarat că PDL își va lansa, duminica următoare, platforma program pentru alegerile din 25 mai. “Avem trei obiective strategice pe care le vom promova și apăra în continuare în Parlamentul European: interesele românilor ca cetățeni europeni și ale României ca stat membru UE, parcursul european al Republicii Modova și dezvoltarea integrării europene a României”, a declarat Theodor Stolojan.

Candidatul PDL la funcția de președinte al României, Cătălin Predoiu, a declarat, la rândul său, că se va implica activ în campania pentru alegerile europarlamentare și va lupta umăr la umăr cu candidații PDL.

Lista PDL Pentru Europarlamentare 2014