Implică-te

Parlamentarii PDL nu vor participa la şedinţa privind adoptarea Declaraţiei Politice a Parlamentului

Parlamentarii PDL nu vor participa la şedinţa privind adoptarea Declaraţiei Politice a Parlamentului

Grupurile reunite ale PDL din Camera Deputaţilor şi Senat au hotărât, marţi, să nu participe mâine, 25 iunie, la plenul comun pentru adoptarea Declaraţiei Politice a Parlamentului României privind solicitarea adresată Preşedintelui Traian Băsescu de a-şi prezenta demisia de onoare. Parlamentarii PDL consideră că întreg demersul este, în fapt, o mascaradă politică pusă la cale de Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta pentru a se apropia de fotoliul de la Cotroceni. Parlamentarii PDL refuză să gireze acest circ politic, sunt de părere că nu există niciun temei pentru care preşedintele Băsescu ar trebui să demisioneze şi consideră că PSD, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au nicio legitimitate să ceară vreo demisie de onoare.

În schimb, Grupurile reunite ale PDL din Camera Deputaţilor şi Senat consideră că Parlamentul României ar trebui să se angajeze printr-o declaraţie:

–          Să respecte principiul fundamental ale statului de drept privind separaţia puterilor în stat;

–          Să respecte principiul fundamental ale statului de drept potrivit căruia cetăţenii sunt egali în faţa legii;

–          Să nu limiteze, pe cale legislativă, atribuţiile instituţiilor de luptă împotriva corupţiei;

–          Să nu obstrucţioneze în nici un fel puterea judecătorească, elimininând pe cale legislativă orice privilegii sau imunităţi;

–          Să nu exercite imixtiuni sau presiuni politice de nici un fel la adresa magistraţilor;

–          Să nu aducă prejudicii de imagine puterii judecătoreşti.

De asemenea, grupurile reunite ale PDL din Camera Deputaţilor şi Senat cer PSD, lui Victor Ponta şi lui C.P. Tăriceanu să înceteze atacul ipocrit, demagogic şi politicianist la adresa instituţiei prezidenţiale, lăsând în seama instituţiilor abilitate sarcina aflării adevărului şi a pedepsirii vinovaţilor.