Implică-te

Mihai Daraban: Daca trece Portul Constanta la administratia locala, orice investitie se blocheaza

Mihai Daraban: Daca trece Portul Constanta la administratia locala, orice investitie se blocheaza

Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert Constanta si vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, explica de ce nu este o varianta acceptabila trecerea Portului Constanta la administratia locala si care este importanta lui in economia Romaniei. Daraban critica faptul ca guvernele nu se preocupa de elaborarea unei strategii complexe pentru dezvoltarea portului si spune ca puterea dobandita de baronii locali poate alunga potentialii investitori: “Cand vad ca se formeaza poluri din acestea de putere totala, la un moment dat creezi panica, creezi sentimentul investitorilor ca daca vor sa intre acolo trebuie sa discute cu un jupan“.

Rep: Ce se întâmplă dacă trece portul la administraţia locală, ceea ce este posibil să se întâmple în condiţiile în care liberalii, care făceau cea mai serioasă opoziţie la pretenţiile lui Mazăre, au ieşit de la guvernare?
Mihai Daraban: Portul Constanţa nu poate fi susţinut de o administraţie locală pentru că nivelul investiţiilor din port, chiar dacă vorbim de fonduri europene, este foarte mare. Când vorbim de investiţii europene trebuie să te gândeşti la cofinanţare.

Intregul articol poate fi citit pe http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-16746207-interviu-mihai-daraban-presedintele-camerei-comert-constanta-daca-trece-portul-constanta-administratia-locala-orice-investitie-blocheaza.htm .