Implică-te

Mesajul tranşant al SUA: Nu mai folosiţi ordonanţe de urgenţă, nu mai schimbaţi regulile în timpul jocului, speriaţi investitorii!

Mesajul tranşant al SUA: Nu mai folosiţi ordonanţe de urgenţă, nu mai schimbaţi regulile în timpul jocului, speriaţi investitorii!

Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, a declarat luni la Bucureşti, într-o întâlnire la care a stat chiar lângă premierul Victor Ponta, că „surprizele costă” la fel şi în afaceri, şi la guvernare, referindu-se la folosirea de către Guvernul României a ordonanţelor de urgenţă care, a spus americanul, „eludează examinarea publică şi procesul de evaluare – creează nesiguranţă, diminuează responsabilitatea, sperie investiţiile străine şi îngreunează creşterea economică”. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui seminar la care au participat şi reprezentanţii oamenilor de afaceri americani în România. Săptămâna trecută, la două zile după ce Gândul l-a intervievat pe Însărcinatul cu Afaceri al SUA în România, Dean Thompson, care a criticat acelaşi lucru, Ponta a declarat că a înţeles „semnalul„ americanilor.

Mai multe detalii : http://www.gandul.info/politica/mesajul-transant-al-sua-dat-chiar-in-prezenta-premierului-ponta-nu-mai-folositi-ordonante-de-urgenta-nu-mai-schimbati-regulile-in-timpul-jocului-speriati-investitorii-13229151