Implică-te

Mari probleme la Transportu​ri: dezastru la absorbtia fondurilor europene

Mari probleme la Transportu​ri: dezastru la absorbtia fondurilor europene

Absorbtia fondurilor europene in primele cinci luni ale anului la Transporturi a  fost una dezastruoasa, iar oficialii europeni privesc cu ingrijorare  situatia si cu neincredere masurile autoritatilor menite sa salveze din  fondurile europene care se vor pierde din decembrie 2015. In acelasi  timp, investitiile in primele patru luni au scazut la minimul ultimilor  ani, tragand in jos si lucrarile de infrastructura cu 27% – totul pentru ca guvernul sa limiteze deficitul bugetar la inceputul unui an dublu  electoral.

In plus, in aceste zile se creioneaza ultimele detalii  privind MasterPlanul pe Transport, iar oficialii CE sunt ingrijorati de  soarta autostrazii Sibiu-Pitesti, o autostrada pe care partea romana  incearca sa o “transforme” din calcule intr-o investitie prea scumpa si  greu de realizat, totul pentru a finanta si realiza alte autostrazi prin tara. Oficialii Europeni, ingrijorati de absorbtia scazuta a fondurilor europene pe Transport.

Ritmul foarte scazut al absorbtiei fondurilor europene in acest inceput de an  i-a ingrijorat si pe oficialii Comisiei Europene care au purtat, de  curand, discutii la Bucuresti cu autoritatile din Transporturi, a  relatat pentru HotNews.ro o sursa apropiata discutiilor. Chiar  daca nu exista riscul pierderii de fonduri pe anul acesta,  reprezentantii Comisiei Europene s-au aratat ingrijorati fata de  intreaga perioada financiara si sustin ca multe dintre proiecte vor avea o absorbtie mult mai mica decat cea planificata, a mai precizat pentru  HotNews.ro sursa implicata in discutiile dintre reprezentantii Comisiei  Europene si autoritatile romanesti.

Articolul complet pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17493789-mari-probleme-transporturi-dezastru-absorbtia-fondurilor-europene-investitiile-fost-taiate-puternic-iar-realizarea-intregii-autostrazi-sibiu-pitesti-din-nou-incerta.htm .