Implică-te

Liderii PPE Martens și Daul: O săptamână bună pentru Europa sub Președinția Irlandeză

Liderii PPE Martens și Daul: O săptamână bună pentru Europa sub Președinția Irlandeză

Președintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, și Președintele Grupului Parlamentar PPE în Parlamentul European, Joseph Daul, salută concluziile Consiliului European și, în mod special, progresul obținut privind combaterea șomajului în rândul tinerilor, urmărind de asemenea și măsurile adiționale necesare a fi luate:

“Salutăm deciziile Consiliului European, cu precădere cele ce vor ajuta la combaterea șomajului în rândul tinerilor. Sprijinim implementarea rapidă a Garanției pentru Tineri, dar credem că sunt necesare măsuri adiționale pentru a crea locuri de muncă stabile pentru tinerii europeni. Avem nevoie de politici de angajare reale în Europa, creând un mediu de afaceri în care companiile să aibă încredere când vine vorba de angajarea tinerilor europeni. Salutăm de asemenea sporirea acțiunilor UE și ale Băncii Europene de Invsetiții ce vor acorda companiilor acces mai ușor la capital. Acest pas este vital, în mod special pentru IMM-uri. De asemenea, prin reforme structurale, trebuie să creem economii sănătoase și puternice, astfel încât sectorul privat să aibă încredere să mărească investițiile în cadrul Europei. Acesta este singurul mod în care putem crea locuri de muncă stabile, de calitate pentru tinerii europeni” au subliniat Martens și Daul.

„Asigurarea unui viitor mai bun pentru tinerii europeni implică de asemenea și reforma sistemelor educaționale. Educația trebuie să ofere cunoștințe și să dezvolte competențe relevante pentru căutarea unui loc de muncă. Din acest punct de vedere există practici bune pretutindeni în Europa. PPE este angajat în crearea unui cadru european în vederea schimbului de asemenea practici bune. De asemenea dorim să stimulăm tinerii europeni să-și lanseze propriile afaceri. Antreprenoriatul tinerilor este modalitatea de a reduce șomajul în rândul tinerilor. Pentru aceasta este nevoie de un acces mai bun la credite, reducerea birocrației și oferirea de sprijin social pentru tinerii ce lansează afaceri europene. În același timp dorim ca mobilitatea forței de muncă să devină o realitate funcțională. Pentru noi reprezintă o prioritate păstrarea tinerilor noștrii educați în Europa”, au declarat Martens și Daul.

“În ceea cea privește Uniunea Economică și Monetară, suntem încântați de acceptarea Letoniei ca nou membru al zonei euro. Mulțumită reformelor de succes ale Primului Ministru Valdis Dombrovskis și ale Guvernului său, acceptarea Letoniei este un semnal clar pentru piață că zona euro devine mai puternică și mult mai credibilă”, au adăugat Martens și Daul.

Liderii populari Martens și Daul au adăugat că “În ceea ce privește lărgirea UE, suntem fericiți de aprobarea începerii negocierilor cu Serbia de către Consiliul European. A fost un drum lung și cu tot progresul acumulat, Serbia se apropie de destinația finală și anume integrarea în Uniunea Europeană”.

“Menționăm de asemenea că aceasta a fost o săptămână bună pentru Europa și cetățenii ei. Am ajuns la un acord privind Bugetul UE pe 2014-2020, Politica Agricolă Comună și Uniunea Bancară. Toate cele trei proiecte aduc beneficii majore cetățenilor europeni. Aduc stabilitate, investiții și locuri de muncă în Europa. Adoptarea tuturor acestor decizii importante a fost posibilă datorită reprezentanților PPE în toate instituțiile europene ce au contribuit în mod decisiv: Comisari, Membri ai Parlamentului European, Prim-Miniștrii și Miniștri ce au lucrat neîncetat pentru a obține aceste acorduri. De asemenea felicităm guvernul irlandez pentru conducerea Președinției UE într-un mod atât de eficient și de succes în frunte cu prim-ministrul Enda Kenny, precum și Ministrul de stat al afacerilor Europene și vicepreședinte PPE, Lucinda Creighton”, au concluzionat popularii Martens și Daul.