Implică-te

"La Multi Ani de Ziua Mondiala a Educatiei"

Dragi dascăli,

5 octombrie este recunoscută ca Ziua Mondială a Educaţiei sau Ziua Mondială a Profesorilor, denumită şi “ World Teacher’s Day”. A fost celebrată pentru prima oară în 1994, când UNESCO a desemnat prima “Zi Mondială a Educatorilor”, fiind dedicată recunoaşterii importanţei muncii dascălilor. De atunci, în fiecare an, peste 100 de ţări de pe întreg mapamondul marchează această dată în diferite moduri.

Stimaţi colegi,
De altfel, ziua dumneavoastră este mereu, din zori până în noapte, fiindcă sunteţi adevăraţi plugari, ce la holda minţii şi a sufletului elevilor trudiţi.
Dumneavoastră, care treceţi cu atâta modestie prin viaţă, vi se cuvin respectul şi recunoştinţa noastră, fiindcă aşteptaţi cu nelinişte să vedeţi dacă seminţele puse cu atâta dragoste vor încolţi, vă bucuraţi când cresc şi rodesc, vă întristaţi când au căzut pe un pământ sterp şi iar, şi iar, vă ridicaţi încrezători în reuşită. Dincolo de zidul şcolii, auziţi freamătul viitorului şi le pregătiţi copiilor aripi pentru a înfrunta furtunile vieţii.
Astăzi, de Ziua Educaţiei, dorim ca bucuriile dumneavoastră să fie pe măsura pasiunii şi a eforturilor făcute pentru prezentul şi viitorul nostru, al tuturor!
La mulţi ani!

Monica Cristina ANISIE
Preşedinte
Organizaţia de femei a PDL sector 2
Comisia pentru Educaţie a PDL sector 2