Implică-te

Joseph Daul este noul presedinte al PPE

Joseph Daul este noul presedinte al PPE

Adunarea Politică a Partidului Popular European (compus din 73 de partide din 39 de țări) l-a ales astazi pe Joseph Daul în funcția de președinte, cu 112 voturi pentru din 124 de voturi exprimate.
Joseph Daul, care este in acelasi timp Presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, a fost propus pentru aceasta functie de către UMP (Union pour un Mouvement Populaire/Uniunea pentru o Miscare Populara) din Franța.
“Este o mare onoare pentru mine faptul ca am primit acest mandat si ca am fost insarcinat de catre delegatii partidelor membre, asociațiilor și grupurilor politice sa conduc partidul mai departe, mai cu seama in momente de provocari majore, respectiv apropierea alegerilor europene din mai 2014. Voi face tot ce imi va sta in putinta pentru a continua activitatea extraordinară a lui Wilfried Martens, care a fost un lider angajat care a transformat PPE in cel mai mare și influent partid politic european”, a declarat Joseph Daul.
“Mandatul meu se va baza pe trei principii: unitate, continuitate și responsabilitate. Imi voi dedica intreaga energie pentru a convinge cetățenii să voteze o Europă care va lucra pentru ei. Reafirm de asemenea angajamentul PPE făcut la Congresul de la București: lansarea unei campanii electorale la nivelul intregii Uniuni Europene, condusă de candidatul nostru, care va fi ales la Congresul de la Dublin din perioada 6-7 martie 2014″, a adăugat președintele PPE.
PPE este cel mai mare și influent partid politic de centru – dreapta la nivel european, care include în prezent 73 de membri – partide din 39 de țări, președinții Comisiei Europene și Consiliului European, 13 sefi de state si guverne UE si 6 non-UE, 13 membri ai Comisiei Europene și cel mai mare grup politic din Parlamentul European.