Implică-te

Guvernul Ponta trebuie să rezolve urgent problema RADET

Guvernul Ponta trebuie să rezolve urgent problema RADET

În calitate de co-președinte al PNL sector 2, sunt extrem de îngrijorată de situația RADET. Peste 1,2 milioane de bucureșteni ar putea fi afectați de lipsa de implicare a factorilor de decizie. Vorbim de 1,2 milioane de locuitori ai Capitalei, care în plină iarnă ar putea rămâne fără căldură. În aceasta situație, este lesne de înțeles că se vor afla și locuitorii sectorului 2.
În contul unor datorii istorice, RADET este captiva ELCEN. Practic, locuitorii Bucureștiului sunt, în acest moment, victimele deciziilor proaste luate de lungul timpului de conducerea Primăriei Generale, respectiv de Sorin Oprescu, și de Guvern.
Guvernul a aprobat, în 27 martie 2014, memorandumul privind fuziunea dintre RADET, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, şi ELCEN, care aparţine Ministerului Energiei. RADET este cel mai mare datornic al ELCEN. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, anul trecut, transformarea RADET în societate comercială pentru fuzionarea cu ELCEN.
În 2015, la un an și jumătate de la aceste decizii, situația este neschimbată. Octombrie a venit cu temperaturi scăzute și locuitorii unei Capitalei Europene au tremurat în apartamente. Directorul RADET a anunțat printr-un comunicat de presă că, deși ELCEN a menționat că livrează agentul termic cu temperatura de 90 de grade Celsius, în realitate, aceasta nu depășea, în multe CET-uri, 70 de grade Celsius. În aceste condiții, este imposibilă asigurarea unei temperaturi de 40 de grade Celsius în calorifere.
Mai mult, în acest moment, și acordarea subvențiilor la căldură este sub semnul întrebării. Astfel, nu mai că riscăm să avem o situație fără precedent, respectiv lipsa agentului termic pe perioada iernii, dar și o scumpire a facturilor.
Și iarnă nu și-a intrat încă în drepturi!
Partidul Național Liberal nu a încetat să atragă atenția Guvernului și factorilor responsabili asupra acestei situații.
Mă alături și eu liderilor din PNL în încercarea de a trage un semnal de alarmă asupra unei situații critice care va afecta sute de familii.