Implică-te

Guvernul Ponta 3 da liber la autoritatile locale sa arboreze steagurile proprii (Programul de guvernare)

Guvernul Ponta 3 da liber la autoritatile locale sa arboreze steagurile proprii (Programul de guvernare)

Guvernul Ponta 3 a modificat deja vechiul program de guvernare, actualizându-l la noua realitate politică din Cabinetul deja validat de Traian Băsescu.

Una dintre noutăți este faptul că autoritățile locale au posibilitatea de a arbora pe instituțiile proprii steaguri ale unităților administrative-teritoriale.

Intregul articol pe http://www.sursazilei.ro/guvernul-ponta-3-da-voie-autoritatilor-locale-sa-si-arboreze-steagurile-proprii-citeste-programul-de-guvernare/

Programul guvernului a fost public in sedinta de vineri si a fost transmis Parlamentului, reluand, in principiu, marile teme din programul USL. Astfel, in document se vorbeste despre largirea bazei de impozitare, o cota redusa de TVA la produsele agroalimentare de baza cu conditia asigurarii spatiului fiscal necesar, revenirea la TVA de 19% si reducerea CAS cu 5 puncte, in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite, potrivit agentiei Mediafax.

Documentul facut public se numeste “Program”, fiind evitata sintagma “program de guvernare. De altfel, premierul Victor Ponta a precizat public, joi, ca “noul guvern isi va angaja raspunderea pentru un program, nu program de guvernare”.

“Noul guvern, nu vechiul guvern ca nu avea cum vechiul guvern, noul guvern – asa am decis aseara, in principiu astazi avem finalizat documentul – noul guvern, in  baza art. 114 din Constitutie, isi va angaja raspunderea pentru un program, nu program de guvernare ci un program. Asa spune Constitutia, asa facem. Este un program care va cuprinde principalele actiuni si principalele directii de actiune ale guvernului in perioada urmatoare”, a declarat Ponta.

Continuarea articolului pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16750279-programul-guvernului-largirea-bazei-impozitare-impozit-diferentiat-cas-tva-reduse-daca-este-posibil.htm