Implică-te

Guvernul Alternativă al PDL a realizat topul greșelilor și erorilor din guvernarea USL a ultimei săptămâni.

 Guvernul Alternativă al PDL a realizat topul greșelilor și erorilor din guvernarea USL a ultimei săptămâni.

1. Scenariul majorării cotei unice de impozitare
Intenţia creşterii nivelului de impozitare a fost dezvăluită „pe surse”. Scenariul creşterii cotei unice de impozitare de la 16% la 22% a fost discutat în USL, prognozat în bugetul pe anul viitor şi pus pe agenda discuţiilor cu FMI. Creşterea cotei unice ar însemna o lovitură de graţie aplicată de Ponta tuturor românilor. Ponta vrea să acopere găurile din buget cauzate de propria corupţie şi incapacitate de colectare a taxelor la buget cu banii românilor. Politica USL este „pe voi vă sărăcim, noi ne îmbogăţim”. De ce? Pentru că în sertare stă cu o lovitură mai puternică și pentru români și pentru economie. INTRODUCEREA IMPOZITULUI DIFERENȚIAT! Ce înseamnă aceasta? Explozia evaziunii fiscale, a corupţiei, falimentul firmelor, dispariţia locurilor de muncă, sărăcirea tuturor românilor – de la pensionari, la întreprinzători.
PROBA – declaraţie Victor Ponta, sursa Agerpres – Hotnews: Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seara, într-o emisiune televizată, că formațiunea pe care o conduce va propune, prin intermediul programului de guvernare, patru cote de impozitare diferențiate, respectiv între 15%, 25% și 35%.

2. Rectificarea bugetară negativă, o nouă masură – probă a minciunilor lui Ponta
Minciuna şi manipularea se răzbună pe Ponta. E atât de gravă situaţia economică a României încât Victor Ponta a recunoscut public faptul că a minţit şi că nu poate să crească şi salarii, şi pensii, şi cofinanţarea pentru proiectele din fonduri europene pentru că „matematica nu ascultă discursurile de la televizor”. Nu sunt bani în bugetul de stat ceea ce îl forţează pe Victor Ponta să facă rectificare bugetară negativă. Va tăia bani de la toate ministerele pentru că avem un minus de 8 miliarde de lei la încasări.

3. Victor Ponta, tras de urechi in SUA
Victor Ponta, prim-ministrul României, a fost tras de urechi în Statele Unite. Casa Albă face public un comunicat prin care se transmit 2 mesaje clare lui Ponta și guvernului USL: 1) respectați statul de drept și independența justiției, și 2) parteneriatul nostru și investițiile americane în România depind de acest respect. Promisiunile fără acoperire nu vor ține și nu vor aduce firme americane în România. Simplele declarații binevoitoare la adresa firmelor americane nu țin loc de aplicarea corectă a legii. Un premier mincinos care promite una și face alta înseamnă lipsă de credibilitate pentru România; nu dăm garanții că suntem un stat democratic în care legea domnește egal pentru toți, inclusiv pentru mediul de afaceri. Firmele americane vor predictibilitate a legii, competiție corectă și justiție eficientă, rapidă și dreaptă.

4. Declaraţii iresponsabile cu ocazia vizitei în SUA
Evocarea problemelor legate de statul de drept în România la cel mai înalt nivel al relaţiei cu SUA este o premieră care nu onorează România, opera exclusivă a USL.
Replica lui Victor Ponta la solicitarea Casei Albe de a respecta statul de drept și independența justiției a fost că justiția nu va mai fi armă în bătăliile politice începând cu 2014. Dar până atunci, să înțelegem că justiția și statul de drept rămân ținte pentru Ponta? Adică nu se vor respecta!
Declaraţia privind recunoaşterea independenţei Kosovo în 2014 este foarte abruptă şi vine în cel mai nepotrivit moment cu putinţă. CONSECINȚA pentru România: deschiderea drumului către recunoașterea independenței Ținutului Secuiesc. Consecința imediată: MARELE MITING DE ASTĂZI PENTRU AUTONOMIA ŢINUTULUI SECUIESC.

5. Şpaga de la Hidroelectrica – aici sunt banii dumneavoastră:
Ioan Mihăilă, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei şi consilier al ministrului Constantin Niţă, a fost reţinut de DNA, într-un dosar de mită privind vânzarea de energie în valoare de aproape 263 milioane euro. Suma mitei: 2,8 milioane de euro.
Încă o dovadă, a câta oară?, că USL guvernează prin corupție. Corupția este prezentă la fiecare nivel al Guvernului Ponta, fie că vorbim de ministere sau agenții guvernamentale și companii de stat. În funtea acestui Guvern stă protectorul corupților, prim-ministrul Ponta. De la primele scandaluri de corupție, acest Guvern ar fi trebuit să plece. În schimb, vedem o presiune din ce în ce mai mare pe justiție, încercări de a stopa anchetele penale împotriva uselistilor fie în Parlament, fie prin schimbarea procurorilor. A devenit clar și românii trebuie să înțeleagă și să vadă: România este guvernată de mafie.

6. Creşterea de 25 de ori a veniturilor membrilor CA şi AGA – bani pentru clientela de partid
Deputaţii au votat legea de adoptare a Ordonanţei de Guvern nr. 26/2013, care desfiinţează plafonul instituit în mandatul guvernelor de dreapta şi dă posibilitatea unei majorări de 25 de ori a remuneraţiilor pentru membrii Adunărilor Generale ale Acţionarilor din companiile de stat. Este o măsură data de către majoritatea USL pentru satisfacerea clientele politice. Această ordonanţă nu prevede condiţii de performanţă pentru plata acestor indemnizaţii. Majorarea nu are drept scop rentabilizarea companiilor de stat pentru că membrii AGA vor primi bani fără să facă nimic. Nu este corect să nu fie plătiţi în funcţie de performanţe directorii şi membrii AGA de la companiile de stat, ci doar muncitorii. Asta e protecţia socială a PSD şi PNL – bani la clientelă, muncă… la cine mai are loc de muncă!

7. Reluarea procedurii de privatizare a CFR Marfă – încă o companie care riscă să intre în faliment
Ramona Mănescu a declarat că noua procedură de privatizare a CFR Marfă va fi reluată în funcție de calendarul stabilit cu FMI, în condițiile în care FMI nu impune nimic, nici măcar data privatizării CFR Marfă. Toate măsurile din acordul cu FMI sunt propuse și asumate apoi de către statul român prin reprezentanții săi. Nici Guvernul USL și nici miniștri săi, în acest caz Ramona Mănescu, nu par să cunoască regulile privind negocierile și asumarea de responsabilități în cadrul acordurilor cu FMI. Concluzia USL este: noi nu suntem de vină! Gruia Stoica nu e în cârdăşie cu noi! FMI e de vină pentru că Guvernul asumă ceea ce nu poate face.

8. Promisiunea ministrului Muncii de suplimentare a fondurilor pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a asistenților acestora – o nouă minciună, Ponta anunţă rectificare negativă
Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu admite că sunt probleme mari în asigurarea fondurilor pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a asistenților acestora, dar nu găsește altă soluție decât promisiunea suplimentării fondurilor la rectificarea bugetară. Totuși, conform legii 448/2006 sumele necesare din care se suportă plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare se transferă de la bugetul de stat către autoritățile publice locale și pot fi completate de la bugetele locale dacă nu sunt suficiente. În acest context există numeroase semnale din teritoriu privind întârzierea plăţilor pentru asistenţii persoanelor cu handicap și în acelaşi timp apar semnale privind disponibilizarea acestora, tot ca urmare a lipsei fondurilor în bugetele locale. Rectificarea e negativă dar promisiunile sunt masive!

9. Dublarea preţului unui kilometru de autostradă – un nou Bechtel în varianta Ponta Ponta face recitificare negativă dar am aflat cu stupoare că avem bani mulți pentru si ne permitem să construim autostrazi care costa 1 miliard de euro. Pentru cei 70 de kilometri dintre Sebes si Turda, CNADNR se pregăteşte să dea 15 milioane de euro pe kilometru de autostradă. În Guvernul Boc, prețul unui kilometru de autostradă era de maxim 7 milioane de euro în funcţie de relief. PDL a modificat legislaţia prin introducerea standardelor de cost şi interzicerea creşterii valorii cu mai mult de 10% prin semnarea de acte adiţionale la contractul iniţial. Mai mult, s-au introdus contracte standardizate. Astăzi, dispar de dragul comisioanelor pentru clienţii politici.

10. Acordarea discriminatorie a indemnizaţiilor pentru pensionari – din nou românii sunt împărţiţi pe categorii privilegiate
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu aprobă pe ascuns o ordonanţă de urgenţă prin care doar unii pensionari diplomaţi vor primi o indemnizaţie lunară suplimentară de până la 3.571 de lei. Aceasta este o măsură discriminatorie şi care excede cadrul legal al sistemului de pensii publice, aşa cum a fost agreat şi în relaţia cu FMI şi Comisia Europeană. Impunerea drept criteriu pentru acordarea acestei compensaţii băneşti a muncii “în condiţii grele, vătămătoare, de uzură fizică şi psihică” este o bătaie de joc la adresa milioanelor de pensionari care sunt plătiţi în baza principiului contributivităţii.

Departamentul de Comunicare al PDL