Implică-te

Grupul Consilierilor Locali PNL Sector 2 - hotărâre de consiliu în folosul cetățenilor sector 2

Grupul Consilierilor Locali PNL Sector 2 - hotărâre de consiliu în folosul cetățenilor sector 2

Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2, din partea Partidului Național Liberal, propune Consiliului Local al Sectorului 2 proiectul de hotărâre privind aprobarea parcării alternative, în vederea spălării mecanizate a carosabilului în Sectorul 2 al Municipiului București.

Pentru implementarea acestui proiect se au în vedere următoarele: nemulțumirile cetățenilor privind curățenia pe arterele rutiere din sector; gunoaiele de toate felurile, nisipul și praful, depunerile de resturi vegetale ce nu pot fi înlăturate eficient din spațiul dintre mașinile parcate; în perioada călduroasa aceste deșeuri intră în putrefacție, dezvoltându-se microbi, paraziți și mirosuri greu de suportat; imposibilitatea îndepărtării în totalitate a acestor deșeuri punând în pericol întreaga operațiune de igienizare a arterelor rutiere.
Experiența din alte țări UE și nu numai, cât și a multor municipalități/orașe din România a consacrat această soluție simplă și fără costuri suplimentare, care și-a dovedit atât viabilitatea, cât și eficiența. Operatorul de salubrizare autorizat își va desfășura activitatea conform programului de lucru și respectănd clauzele contractuale, anulând riscul unui consum crescut de material și manoperă.
”Prin urmare, consider că, o zi pe lună, pe fiecare arteră rutieră de pe raza Sectorului 2 al Municipiului București, să fie interzisă parcarea, în vederea spălării mecanizate a carosabilului.
Calendarul pentru interzicerea parcării în vederea spălării mecanizate va fi stabilit în baza regulamentului ce urmează a fi elaborat de Poliția Locala Sector 2, în urma consultărilor cu reprezentanții firmei de salubritate autorizată”, a declarat Dan Cristian Popescu.