Implică-te

Gaura la buget, mai mare cu 620 mil. lei față de 2013. Investițiile, șterse de pe lista de priorități a Guvernului

Gaura la buget, mai mare cu 620 mil. lei față de 2013. Investițiile, șterse de pe lista de priorități a Guvernului

Deficitul bugetar a fost, la finalul lunii februarie, de 620 de milioane de lei, reprezentând 0,46% din PIB, mai mare decât în perioada similară a anului trecut, deși ținta fixată cu FMI pentru acest an este semnificativ mai mică decât cea pentru anul trecut. Cheltuielile au crescut cu aproape 6%, în timp ce încasările la buget au avansat cu numai 4%.

La capitolul cheltuieli, cel mai mare avans l-au înregistrat cele cu subvențiile acordate de stat, în timp ce cheltuielile de investiții s-au prăbușit pe toate componentele: cele cu proiectele finanțate din fonduri externe rambursabile au fost cu 85% mai mici, cu cele nerambursabile au scăzut cu 23%, iar cheltuielile de capital au scăzut cu peste 10%.

În schimb, cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut cu 15,6%, iar cele de personal, cu aproape 4%. În total, cheltuielile curente ale statului au fost cu 6,7% mai mari decât în primele două luni ale anului trecut.

Intregul articol pe http://www.sursazilei.ro/gaura-la-buget-mai-mare-cu-620-mil-lei-fata-de-2013-investitiile-sterse-de-pe-lista-de-prioritati-guvernului/