Implică-te

“Felicitări” domnule Ponta, bilanțul tău este zero!

“Felicitări” domnule Ponta, bilanțul tău este zero!

De mai bine de doi ani, “greaua moștenire”, adică Guvernarea PDL, a fost laitmotivul guvernării Ponta.

“Greaua moștenire” a lăsat acestui Guvern 434 de kilometri de autostradă în șantier. “Greaua moștenire” a fost cea care a făcut ca anul trecut Guvernul Ponta să se laude cu inaugurarea a 110 kilometri de autostradă.

“Greaua moștenire” a făcut ca, la finalul anului trecut, Victor Viorel Ponta să se laude cu o rată de absorbție a fondurilor europene de peste 30%. Prin comparație, per total, din cât este planificat în 2014, CNADNR a reușit până la finele lunii mai să absoarbă circa 8,53% din Fondurile de Coeziune. Aceasta, în condiţiile în care România ar putea pierde 2,88 miliarde de euro din fondurile europene alocate pentru transporturi dacă banii nu vor fi absorbiţi până la sfârşitul anului 2015.

“Greaua moștenire” a licitat și a lăsat în pregătire 80 % din coridorul IV Pan European. “Greaua moștenire” a semnat primele contracte pe coridorul IV feroviar și a încheiat contractele ISPA deschise în 2007. “Greaua moștenire” a negociat standarde de cost și contracte cadru. “Greaua moștenire” a penalizat constructorii care nu au încheiat la timp lucrări de infrastructură. “Greaua mostenire” i-a oferit lui Victor Viorel Ponta șansa de a se lăuda, chiar din primele zile ale mandatului, cu penalizările de 10 milioane de lei pe tronsonul București – Ploiești.

În doi ani de guvernare ați licitat un singur proiect nou pe fonduri europene: Sebeș – Turda. Proiectele lăsate în execuție sunt în întârzieri de peste doi ani. Potrivit presei, nici lotul trei din autostrada Oraștie – Sibiu nu are șanse să fie finalizat în acest an. Așadar, anul 2014 ar putea fi anul cu zero kilometri noi de autostradă.

Și uite așa, vă îndreptați către propriul record – în ultimii 24 de ani, nu a mai existat vreun an în care să nu fie deschis circulaţiei nici măcar un kilometru nou de autostradă.

“Felicitări” domnule Ponta, bilanțul tău este zero!

Cu un astfel de bilanţ ai tupeul să candidezi la funcţia de Preşedinte al României?