Implică-te

Domnul Klaus Iohannis s-a întâlnit cu domnul Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA

Domnul Klaus Iohannis s-a întâlnit cu domnul Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA

Domnul Klaus Iohannis s-a întâlnit luni, 22septembrie, cu domnul Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, pentru o discuție privind temele politice la zi și alte subiecte de interes comun.

Parteneriatul strategic dintre țara noastră și SUA, alături de calitatea de membru al NATO şi al Uniunii Europene, reprezintă, pentru România, elementul fundamental al politicii noastre externe şi de securitate.

Președintele Iohannis a subliniat că avem o excelentă cooperare  în plan militar şi la nivelul serviciilor de informaţii, iar militarii români si americani apără împreună, umăr la umăr, valorile lumii democratice, efort care nu de puţine ori a fost marcat şi de pierderi umane. În contextul actual, când ne confruntăm cu provocări majore pe continent în domeniul securităţii, Estul Europei şi România au nevoie de mesaje puternice din partea SUA care să reitereze menţinerea garanţiilor de securitate pentru aliaţii din această parte a Europei.

Domnul Klaus Iohannis a arătat că este de remarcat faptul că Statele Unite ale Americii arată ferm şi clar că nu-şi părăsesc aliaţii din zonă, că sunt implicate acum mai mult ca oricând în a demonstra, împreună cu celelalte state NATO, că spiritul Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic este la fel de puternic, că nimeni nu poate reînvia politica sferelor de influenţă sau redesena graniţe. Tocmai de aceea, pentru România, deciziile recentului summit NATO din Marea Britanie, la care SUA au avut o contribuţie decisivă, sunt atât de importante.

Preşedintele PNL a mai afirmat că dimensiunea militară şi politică a parteneriatului nostru strategic cu SUA este excelentă, fiind necesar ca si dimensiunea economică să devină la fel de dinamică. Acest obiectiv nu poate fi atins însă decât dacă România va avea un stat de drept puternic.

,, Între mediul favorabil investiţiilor şi statul de drept există o legătură foarte strânsă. Este nevoie să avem instituţii puternice care să lupte împotriva corupţiei, pentru a arăta investitorilor că statul de drept funcţionează”,  a arătat domnul Klaus Iohannis în discuțiile avute cu domnul Dean Thompson.

 

Departamentul de comunicare ACL