Implică-te

DNA se uită după „şeful ăl mare” de la Palatul Victoria. Cine este Vlad Stoica

DNA se uită după „şeful ăl mare” de la Palatul Victoria. Cine este Vlad Stoica

Şeful ăl mare” e titulatura devenită celebră după arestarea, pe 4 aprilie, a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, PSD-istul Adrian Duicu, pentru corupţie. “Şeful ăl mare” e omul puternic care, potrivit lui Duicu, surprins în interceptări, “l-a chemat acolo, la Guvern”, pe 13 iunie anul trecut, pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, să-i ceară aranjarea unei funcţii din subordinea sa, iar Tobă “a venit”.

Procurorii susţin că şeful Poliţiei a venit la Guvern la solicitarea prim-ministrului, însă în faţa judecătorilor “şeful ăl mare” a fost indicat ca fiind Vlad Stoica. “Discuţia cu domnul Tobă a avut loc la sediul Guvernului, la şeful Cancelariei Primului-Ministru, domnul Vlad Stoica”, susţine Duicu în declaraţia de inculpat datată pe 3 aprilie, în ziua ridicării sale. Chiar dacă şi-au exprimat rezervele, magistraţii au susţinut că toate aceste lucruri trebuie „clarificate în timpul anchetei”. Audiat miercuri ca martor în dosarul “Duicu”, în care procurorii susţin că traficul de influenţă s-a făcut “de la cabinetul prim-ministrului” şi în prezenţa acestuia, Vlad Stoica a evitat orice comentariu public, inclusiv răspunsul la întrebarea dacă el este “şeful ăl mare”. Contactaţi de Gândul, foşti titulari ai funcţiei în guvernări anterioare susţin că poziţia de şef al Cancelariei “nu oferă pârghiile” pentru convocarea la sediul Guvernului a şefului Poliţiei Române, subordonat direct doar ministrului de Interne şi, indirect, premierului.

Articolul complet aici http://www.gandul.info/politica/dna-se-uita-dupa-seful-al-mare-de-la-palatul-victoria-cine-este-vlad-stoica-copilotul-din-umbra-al-lui-victor-ponta-12847307