Implică-te

Dezinteres. Policlinicile CFR sunt închise pe rând şi serviciile medicale sunt date clinicilor private.

Dezinteres. Policlinicile CFR sunt închise pe rând şi serviciile medicale sunt date clinicilor private.

Mii de pacienţi sunt trimişi de Ministerul Sănătăţii către clinicile private, iar policlinicile CFR sunt închise deşi au reuşit să se autofinanţeze în anii trecuţi. Adevărata miză a falimentării acestor spitale este una imobiliară, dar important este şi portofoliul uriaş de pacienţi direcţionaţi către mediul privat.

Cea mai veche policlinică din Arad, Ambulatoriul CFR, a fost închisă în luna februarie din neglijenţa managerilor şi din lipsa medicilor. Mizele în luarea acestei decizii par să fie terenul şi clădirea de care sunt deja interesate câteva clinici private din Arad. Deşi anul trecut cifrele oficiale ale Spitalului CFR din Timişoara arătau că secţia din Arad era una profitabilă având un număr de peste trei mii de pacienţi, managerul Spitalului clinic CFR din Timişoara a decis că policlinicii CFR din Arad îi lipsea un număr de minimum cinci doctori, necesar obţinerii acreditării pentru a desfăşura servicii de asis­tenţă medicală pentru siguranţa circulaţiei.

Continuarea articolului pe http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/spitalele-cfr-falimentate-pentru-ca-privatii-sa-le-ia-terenurile-si-pacientii-326179.html .