Implică-te

Controversă. Economiştii, mai degrabă sceptici în privinţa numirii Ioanei Petrescu la Finanţe

Controversă. Economiştii, mai degrabă sceptici în privinţa numirii Ioanei Petrescu la Finanţe

De cel puţin 10 ani, România se învârte în jurul nivelului de 30-33% în privinţa ponderii veniturilor bugetare în PIB, în condiţiile în care media UE este cu cel puţin 10% mai mare.

Ioana Petrescu, consilier al premierului Ponta, numită la Finanţelor, crede că va reuşi să spargă pragul cu ajutorul controlului fiscal computerizat bazat pe analize de risc şi prin resuscitarea direcţiei de preţuri de transfer din Finanţe, aflată în moarte clinică.

Ministerul Finanţelor trebuie să dea dovadă de transparenţă în relaţia cu contribuabilii, să îmbrăţişeze dialogul cu mediul de afaceri şi predictibilitatea la modificarea legislaţiei fiscale, concomitent cu măsuri de relaxare fiscală şi de colectare cât mai bună a veniturilor la bugetul de stat, a susţinut zilele trecute, în faţa comisiilor reunite ale Parlamentului, Ioana Petrescu.

Intregul articol pe http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/cu-ce-intrebari-a-blocat-o-ialomitianu-pe-ioana-petrescu-noul-ministru-al-finantelor-328023.html .