Implică-te

Congresul electoral PPE Dublin: punctele importante ale primei zile

Congresul electoral PPE Dublin: punctele importante ale primei zile

Partidul Popular European (PPE) s-a reunit in prima zis a Congresului Electoral 2014 in Dublin. Au participat aproape 3000 de delegati, oaspeti si jurnalisti.

Presedintele PPE Joseph Daul, care a fost ales presedinte de catre adunarea politica PPE, in urma decesului ultimului presedinte Wilfried Martens toamna trecuta, a fost confirmat ca presedinte prin votul congresului, conform cu statutele PPE. Din 556 voturi valabil exprimate, 512 delegati au votat pentru confirmarea presedintelui Daul, iar 44 impotriva.

Congresul a adoptat si Programul de Actiune PPE 2014-2019, care este disponibil pe site-ul Congresului la http://dublin2014.epp.eu/.

 In plus, in prima zi a congresului s-au tinut discursuri de catre liderii opozitiei din partidele mebre PPE, sefii PPE de stat si guvern non UE, si alti lideri membri ai familiei noastre politice.Congresul a avut placerea speciala de a-i intampina pe Yulia Tymoshenko, leaderul partidului ucrainean Batkivshchyna  membru PPE, care a fost recent eliberata din inchisoare, ca si pe liderul UDAR Vitaly Klitschko.

 Dupa inchiderea sesiunii plenare, sefii de stat si guvern EPP, liderii opozitiei si membrii Presedintiei PPE s-au reunit pentru un summit PPE. In urma intalnirii extraordinare a Consiliului European de joia trecuta din Bruxelles, summitul PPE abordeaza situatia din ucraina, ca si pregatirile finale pentru campania PPE pentru alegerile europene din 2014.

Congresul Electoral din 2014 va continua maine dimineata, 7 martie si se va incheia prin votul celor peste 800 delegati la congres, pentru alegerea candidatului PPE pentru presedintia comisiei europene. Anuntul candidatului castigator va avea loc la aproximativ 13:00 GMT, urmat de o conferinta de presa.

The 2014 Elections Congress will continue tomorrow morning, 7 March, and will conclude with a vote by over 800 Congress delegates to elect the EPP candidate for President of the European Commission. The proclamation of the winning candidate will take place at approximately 13:00 GMT, followed by a press conference.

Nota pentru presa

Fotografii din prima zi a congresului pot fi descarcate de pe Flickr. Materiale video cu discursurile din sesiunea plenara de azi pot fi vazute pe YouTube.