Implică-te

CNADNR are 400 mil. euro pentru autostrăzi anul acesta, dar a cheltuit mai puţin de un sfert din bani

CNADNR are 400 mil. euro pentru autostrăzi anul acesta, dar a cheltuit mai puţin de un sfert din bani

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a cheltuit în primele opt luni ale acestui an doar 79 mil. euro pentru construirea de autostrăzi, adică mai puţin de un sfert din banii pe care statul i-a alocat pentru aceste şosele pentru întreg anul 2014, aproape 400 de milioane de euro, arată o analiză a ZF pe baza informaţiilor transmise de com­pania de drumuri.

Astfel, CNADNR mai are de cheltuit în ultimele patru luni ale anului circa 300 de milioane de euro pentru autostrăzi, în con­diţiile în care sezonul de construcţii s-ar putea încheia în octombrie-noiembrie, în funcţie de condiţiile meteo. Suma redusă pe care statul a direcţionat-o către şantierele de autostrăzi în primele opt luni ale acestui an denotă, încă o dată, dezastrul din sectorul investiţiilor publice, dar şi unul dintre cele mai importante motive pentru care România a reintrat în recesiune tehnică anul acesta.

Mai multe detalii : http://www.zf.ro/eveniment/cnadnr-are-400-mil-euro-pentru-autostrazi-anul-acesta-dar-a-cheltuit-mai-putin-de-un-sfert-din-bani-13230410