Implică-te

Cătălin Predoiu: Ponta fentează și electoratu​l și FMI

Cătălin Predoiu: Ponta fentează și electoratu​l și FMI

Negocierile între Cabinetul Ponta și FMI, care s-au derulat în aceste zile la București, au fost un eșec răsunător. Ponta încearcă să păcălească FMI, după ce a fost prins iar cu temele nefăcute. Nici n-au plecat bine reprezentanții Fondului, că s-a grăbit să anunțe reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, fără a avea acordul acestei instituții și fără să prezinte măsurile economice care să susțină această reducere. Măsura va fi aplicată de la 1 octombrie, din prima zi a campaniei electorale, ceea ce arată disperarea sa în bătălia politică pentru președinție.

Reducerea CAS este extrem de necesară, însă a lua o astfel de decizie fără să o dublezi de măsuri reale și concrete pentru stimularea creșterii economice este o dovadă de iresponsabilitate și incompetență maximă, ingredientele de bază ale guvernării PSD.

Absența unor măsuri de susținere a economiei, care să facă posibilă reducerea contribuțiilor, nu este singura probă a iresponsabilității lui Ponta. Tot în aceste zile, guvernul pregătește un nou pachet de pomeni electorale în buna tradiție a stângii nedemocratice. Cu gândul la candidatura sa la președinție, Ponta le promite românilor că va curge lapte și miere, că va majora salariile bugetarilor și pensiile sociale, vor crește indemnizaţiile pentru copii, în timp ce familiile cu venituri reduse vor beneficia de alocaţii speciale.

În goana nebună după voturi, Ponta nu uită să majoreze sporurile unor categorii extrem de importante: militarii, polițiștii și personalul din servicii. Nici dascălii nu sunt uitați. Ponta le promite reducerea normei de ore. Toate aceste măsuri sună minunat pe hârtie. Nu cred că este cineva care să nu dorească o Românie prosperă și un trai bun pentru români.

Îl întreb însă pe Victor Ponta cu ce bani va asigura toate aceste cadouri? După ce a sufocat întreprinzătorii și contribuabilii cu 36 de taxe și impozite, după ce a ratat toate privatizările, premierul iresponsabil vrea să arunce în aer economia, doar ca să își asigure accesul total la putere, începând din toamnă.

Dezastru devine astfel cuvântul cheie al acestei guvernării, dacă cineva mai avea vreo îndoială. Dezastru pe toată linia: dezastru în politica fiscală, dezastru în absorbția fondurilor europene, dezastru în materie de management privat. În tentativa de a păcăli pe toată lumea, Ponta are doar două obiective: să cumpere voturi cu măsuri nerealiste și să mențină baronii PSD conectați la țevile banului public.