Implică-te

Cătălin Predoiu, despre acordul pe Codul Fiscal: am scos Guvernul din fantezie

Cătălin Predoiu, despre acordul pe Codul Fiscal: am scos Guvernul din fantezie

După întâlnirea tehnică a partidelor pe tema Codului Fiscal, într-un interviu în exclusivitate pentru ziarul PUTEREA, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu consideră că liberalii au obţinut ce era mai important, respectiv să îl aducă pe premierul Ponta şi guvernul său din zona fanteziei în cea a realismului economic. Predoiu îi dă dreptate guvernatorului Mugur Isărescu şi spune că, în condiţiile în care creşterea economică s-a redus, Guvernul se lansează în tot mai multe cheltuieli bugetare, dând dovadă deja de „prostie economică”. (Răzvan Mateo Mateescu)

Puterea: Care ar fi cele mai importante modificări la Codul Fiscal pe care le-aţi susţinut la dezbateri?

Cătălin Predoiu: Pentru noi important a fost să aducem guvernul din zona fanteziei economice în zona realismului economic. Punctul 4 din Acordul semnat la Parlament, angajamentul de limitare a deficitului, combinat cu declaraţia angajament a ministrului Teodorovici, că orice deficit peste MTO va fi în prealabil obţinut prin acord cu Comisia Europeană – esenţiale. Momentul adevărului va fi proiectul legii bugetului pe 2016. Acolo, guvernul trebuie să se încadreze în obligaţiile asumate prin tratate aprobate prin lege de Parlament.

Continuare la acest link:

http://www.puterea.ro/politica/exclusiv-catalin-predoiu-despre-acordul-pe-codul-fiscal-am-scos-guvernul-din-fantezie-119630.html