Implică-te

Cătălin Predoiu câştigă alegerile interne în Regiunea Centru pentru desemnarea la prezidenţiale

Cătălin Predoiu câştigă alegerile interne în Regiunea Centru pentru desemnarea la prezidenţiale

Cătălin Predoiu a câştigat, sâmbătă, alegerile interne organizate de PDL în Regiunea Centru pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, obţinând aproape 76 la sută din voturi în faţa contracandidatului său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Vicepreşedintele PDL Mircea Hava a declarat, sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă, că peste 18.000 de membri PDL au participat la alegerile interne organizate în Regiunea Centru pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale.

Hava a precizat că alegerile interne au fost câştigate în toate cele şase judeţe din regiune, respectiv Alba, Sibiu, Braşov, Mureş, Harghita şi Covasna, de Cătălin Predoiu, care a obţinut 13.525 de voturi, reprezentând 75,69 la sută, în timp ce contracandidatul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a obţinut doar 4.352 de voturi, respectiv 24,36 la sută, transmite Mediafax.

Cătălin Predoiu s-a clasat pe prima poziţie în toate cele şase judeţe din Regiunea Centru, obţinând 90,27 la sută din voturi în Sibiu, 74,96 la sută în Mureş, 87,61 la sută în Covasna, 81,64 la sută în Braşov, 66,06 la sută în Harghita şi 66,42 la sută în judeţul Alba.

Peste 23.000 de membri PDL din Regiunea Centru erau aşteptaţi, sâmbătă, la scrutinul intern, însă au votat doar 18.138.

În cele şase judeţe din Regiunea Centru au fost amenajate 50 de secţii de votare, scrutinul desfăşurându-se după regulile alegerilor electorale.