Implică-te

Bombă la Transportu​ri! Cazul Voicu. Ce caută acest om în guvern?

Bombă la Transportu​ri! Cazul Voicu. Ce caută acest om în guvern?

Constantin Voicu este exemplul care confirmă  regula că politica românească se face pentru proşti.Altfel nimic nu  explică de ce un guvern, un partid, un grup politic îl promovează într-o funcţie publică pe un personaj care are în spate o listă interminabilă  de bube. Într-o ţară normală, un om cu istoria lui Voicu ar fi eliminat  de societate. În România, el este recuperat de “sistem” şi primeşte pe  mână bugete publice, destine de funcţionari şi responsabilităţi  imense….

Numele lui Constantin Voicu (foto) a ieşit la iveală prima oară pe vremea guvernului Năstase, atunci când Ministerul Transporturilor era condus de Miron Mitrea. Între anii 1994 şi 2001, Voicu fusese şeful Aeroclubului României,  instituţie publică, aflată în subordinea ministerului respectiv.

În urma nenumăratelor scandaluri şi a acuzaţiilor de jaf la adresa  bugetului Aeroclubului, şefii Ministerului Transporturilor au hotărât că  e cazul să apeleze la un specialist din domeniu ce nu era prins de  afacerile “sistemului”, care să vină şi să facă efectiv curăţenie în  lumea avioanelor de mici dimensiuni şi a saltului cu paraşuta. A fost găsit Neculae Preda, fost maestru al sportului şi campiona  naţional la aviaţie sportivă, aflat în acel moment în Canada, ca  emigrant.

Din pasiune pentru Aeroclub şi pentru generaţii de piloţi, unii  dintre ei – eroi jertifiţi pe altarul aviaţiei -, Preda a decis că e  cazul să se implice. Era în 2002. Credea că poate face ordine, că poate  răpune mafia, că poate reda României o instituţie curată, de  profesionişti, care să nu mai devalizeze bugetul statului. Îl  “contaminase” Canada…

Intregul articol poate fi vizualizat pe http://www.paginadepolitica.ro/jaful-din-aviatie-cazul-voicu-ce-cauta-acest-om-in-guvern/