Implică-te

Bilanțul dezastrului lăsat de Dan Şova la Ministerul Transporturilor este de competenţa Justiţiei

Bilanțul dezastrului lăsat de Dan Şova la Ministerul Transporturilor este de competenţa Justiţiei

În calitate de coordonator al portofoliului Infrastructură în Guvernul Alternativă PDL, salut demisia politrucului Dan Șova de la Ministerul Transporturilor.

După ce a reușit timp de 2 ani de când este în Guvernul lui Victor Viorel Ponta să destructureze Ministerul Transporturilor, mutând CNADNR-ul unde au poftit interesele lui personale, vorbind în ultimele 4 luni despre autostrăzi, deși juridic nu a mai avut nici o atribuție în acest sens, dar distrugând în continuare proiecte de infrastructură, risipind zeci de milioane de euro pe studiile de fezabilitate ale unor autostrăzi trasate din pix pe harta țării, fără alt scop în afara buzunarelor baronilor locali, demisia domnului Șova din Guvern este cea mai bună veste pe care au primit-o anul acesta transportatorii din România.

Bilanțul dezastrului lăsat de Şova la Ministerul Transporturilor este de competenţa Justiţiei. Dispariţia contractului Bechtel în forma originală, semnat de Adrian Nastase, lipsa Masterplanului pentru Transporturi, compromiterea managementul privat prin numiri politice, tentativele de transferare către mafia lui Radu Mazăre a unei părți din acţiunile deţinute de stat la Portul Constanţa sunt doar câteva dintre “realizările” ministeriale ale domnului Dan Şova.

În plus, fostul ministru al Transporturilor se poate face vinovat şi de sabotarea economiei naționale. Să ne reamintim cu toţii cum a împiedicat Dan Şova proiectul autostrăzii Sibiu – Piteşti încât angajaţii Dacia, ajunşi la disperare, au ieşit în stradă şi au cerut Guvernului să facă demersurile necesare pentru acest proiect.

Deoarece viitorul României contează mai mult decât incompetența și suspiciunile penale la adresa domnilor Victor Viorel Ponta și Dan Șova, solicit noului ministru al Transporturilor, domnul Ioan Rus, responsabilitate şi seriozitate.

Îi cer noului Ministru al Transporturilor să aibă în vedere următoarele priorități în viitoarea politică ministerială:

–          elaborarea urgentă a Masterplanului pe Transporturi, solicitat de Comisia Europeană, în concordanţă cu viziunea europeană, renunțarea la hărțile colorate de domnul Șova, relocarea autostrăzilor sub administraţia directă a Ministerului Transporturilor și stabilirea unui plan de autostrăzi conform cu Masterplanul și interesul național, nu al baronilor PSD.

–     urgentarea procedurilor pentru deschiderea şantierului autostrăzii Piteşti-Sibiu, vital pentru economia României.

–         privatizarea CFR Marfă în condițiile de maximă transparenţă și restabilirea principiului managementului privat în companiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. Mizez pe experienţa de fost ministru al Internelor a domnului Ioan Rus pentru prevenirea unor eventuale acte de corupție, cum a fost cazul relatat pe larg în presă, respectiv suspiciunile privind neexecutarea scrisorii de garanţie a Grupului Feroviar Român care a avut loc sub mandatul domnului Dan Şova.

–          sporirea eforturilor de găsire și publicare a formei originale a contractului Bechtel, mai ales că el se referă la Autrastrada Transilvania, un proiect de suflet al dumneavoastră, așa cum a vehiculat presa zilele acestea. Vă știu un ardelean serios și e păcat să planeze şi asupra dumneavoastră o complicitate în continuarea ascunderii adevărului în legătură cu contractul “dispărut”.

–          urgentarea și prezentarea publică a unui set de măsuri prin care absorbția fondurilor europene să crească în mod considerabil astfel încât să nu fim nevoiți să plătim din bugetul statului aventurile financiare și incompetența domnul Șova.

Nu în ultimul rând, aștept de la dumneavoastră o atitudine ministerială și politică decentă, așa cum se poartă în Ardeal, astfel încât să nu mai avem parte la televizor de situații penibile în care să vă lăudați cu kilometrii de autostradă licitați de mine, începuţi de Guvernul Boc în 2011. Aștept cu nerăbdare un viitor bilanț al dumneavoastră real, concret, nu unul mincinos, ipocrit, penibil, copy/paste, ca în cazul politrucului Dan Șova.

Articolul poate fi citit si pe http://www.ancaboagiu.ro/blog/bilantul-dezastrului-lasat-de-dan-sova-la-ministerul-transporturilor-este-de-competenta-justitiei-solicit-noului-ministru-al-transporturilor-domnul-ioan-rus-responsabilitate-si-seriozitate/